Åsas joggblogg

I denna blogg delar jag med mig av mina löprundor och små äventyr i naturen. Jag springer (vandrar, cyklar) alltid ensam i skog och mark så jag känner ett behov att få dela med mig av mina upplevelser. Min förhoppning är att jag skall kunna inspirera dig att börja löpträna, ta dig ut på vandring i skog och mark eller pröva andra naturbaserade aktiviteter. Kanske vi kommer att ses på en stig i skogen, på fjället eller på någon tävling framöver. Jag hoppas det!

Testlöpning med fullpackad ryggsäck

Ca 6 km jogging med fullpackad ryggsäck var mycket svettigare än jag trodde. Det kändes som om armar och mage fick arbeta betydligt mer och jag fick inte upp det tempo som jag brukar ha på mina små skogsturer. Det som var bra med detta var dock att mitt fokus förflyttades till överkroppen och därmed glömde jag emellanåt av att ha ont i foten. :-)
 
Ryggsäcken, en Salomon trail 20, satt ganska bra på. Armar och höfter var fria så det gick bra att röra sig men den skumpade dock något trots att jag prövade olika justeringar.

Väl hemma igen såg jag över packningen en gång till för att se om jag ev. skulle kunna ta bort något och därmed istället packa i min något mindre västryggsäck. Min Salomon XT Wings sitter betydligt bättre och använder jag den kan jag ha vätskebältet åt rätt håll (vattenflaskan bak). Det känns smidare och så blir man inte lika svettig.

Om jag bara visste vad det skall bli för väder och vind på fjället så hade jag klarat mig med den lilla väskan men jag antar att det är dumt att chansa på att inte ta med den vindtäta träningsoverallen. Mina tidigare erfarenheter av sommarresor i Norska fjällen säger mig att vädret kan bli precis hur som helst. I ena stunden kan man gå i bikini men i den andra krävs både underställ och ylletröja. Antar att det kan vara så i Jämtlandsfjällen med.

 Packat och klart!
Taggar: packning för fjälltur, jämtlandstriangeln, Salomon XTWings 10+3, Salomon trail 20;