Åsas joggblogg

I denna blogg delar jag med mig av mina löprundor och små äventyr i naturen. Jag springer (vandrar, cyklar) alltid ensam i skog och mark så jag känner ett behov att få dela med mig av mina upplevelser. Min förhoppning är att jag skall kunna inspirera dig att börja löpträna, ta dig ut på vandring i skog och mark eller pröva andra naturbaserade aktiviteter. Kanske vi kommer att ses på en stig i skogen, på fjället eller på någon tävling framöver. Jag hoppas det!

ÅRE - Förälskad i Naturen

Förra sommaren besökte jag Åre och blev förälskad – i Naturen

Jag cyklade mtb i Vålådalen

Vadade över Ottsjön

Vandrade på Åreskutan

Och joggade Välliste runt

Förra sommaren besökte jag Åre och blev förälskad – i Naturen

Jag sprang Blanktjärnsrundan

Plockade hjortron på Mullfjället

Badade i Åresjön

Och utmanade mig själv i loppet Copper trail

Jag läste på Åre kommuns hemsida: ”I vår storslagna fjällmiljö samsas förväntansfulla skidåkare med jordnära livskonstnärer. Det finns plats för dig också.” Jag läst vidare: ”Åre kommun ska vara en kommun där man vill leva och uppleva. Tillsammans skapar vi en hållbar framtid för alla i storslagen fjällmiljö. Vill du bli en av oss?”

En kommun där man vill leva och uppleva. Klart jag ville bidra till det och efter förra årets semestervecka ville jag uppleva mer av Jämtland. Så jag sökte ett jobb och fick det. Jag annonserade efter en bostad på Facebook och fick även det. Jag rensade mina garderober och sålde/skänkte bort största delen av mitt bohag och gav mig av på nya äventyr.

Så nu är jag här. Lever och upplever och ska försöka återuppta mina tidigare ambitioner att dela mina upplevelser i naturen med er. För att ”delad glädje är dubbel glädje” och för att inspirera er till att ta er ut på stigarna, upp på fjället och pröva nya aktiviteter. Hoppas vi ses!

 
Taggar: Åre kommun; Åre; Jämtland; Ottsjö; Mullfjlället; Välliste; Vålådalen; Åreskutan; Åresjön;